Första spadtag för bandybana

Göran Johansson, kommun-styrelsens ordförande, tog det första spadtaget för den bandy-bana som ska finnas på Heden under tors-dagen. Bandybanan är tänkt att främst vara till för allmänhetens åkande.

Under torsdagen i 27-gradig högsommarvärme togs det första spadtaget på det som ska bli en bandybana på Heden. Frågan om bandybanan har varit segdragen men idag var kommun-styrelsens ordförande och invigningsgrävare Göran Johansson helt säker på att det är rätt med en isarena på Heden.

– Nästan allt jag har varit med om och gjort har varit väldigt mycket tjafs om innan, säger Göran Johansson.

Som av en händelse grävde Göran Johansson fram ett par gamla skridskor under konstgräset. Huvudsyftet med isarenan på Heden är att ge göteborgarna större möjligheter att åka skridskor mitt i stan.

Banan kommer att byggas och skötas av Gais bandy som får ett kommunalt bidrag på 17 miljoner för att bygga arenan som beräknas stå klar till jul. För Gais ordförande Henry Ljung är spadtaget en stor händelse.

– Det här kommer att skapa förutsättning för och satsa på elitbandy i Göteborg, säger Henry Ljung.

Runt om i Sverige byggs hallar men enligt Henry Ljung är hallar till för sporten bandy och han vill att bandybanan på Heden ska vara en kombination av sporten bandy och allmänhetens åkande men att fokus ska ligga på det sistnämda.