Fans förbjuds att campa

Konsertbesökare förbjuds att campa utanför Ullevi inför konserter eftersom det kan skapa ordningsproblem. Beslutet togs efter Bruce Springsteens konsert tidigare i sommar.

I samband med konserter får konsertbesökare inte campa utanför Ullevi. Inför Bruce Springsteens spelning i Göteborg tidigare i sommar campade fans i flera dagar utanför för att få komma längst fram.

Arenapersonal fick påpekande från polisen att det inte var en lämplig verksamhet och fattade därför det gemensamma beslutet att förbjuda det.

Förbudet gäller endast inför konserter eftersom det är då de har så mycket köbildningar. Enligt arenachefen Anders Albertsson har de inte haft problem på samma sätt som de hade inför Bruce Springsteens spelning.

– Skulle det accelerera så kan vi få en situation där det blir ohållbart för oss att kunna hålla ordning här, säger Anders Albertsson.

De inbitna Iron Maiden fansen har ändå hittat en gräsplätt mellan Ullevi och Valhalla och bland småtält och solstolar finns Mikael Kuru. Han skulle kunna köa nästan hur länge som helst för sina idoler i Iron Maiden.

– Vi hade riktigt tur då, så här får man campa och här får man nummer så man får gå in i nummerordning, säger Mikael Kuru.