Kinnekulle

Unikt naturområde skadat av skogsmaskin

I Råbäck på Kinnekulle har ett unikt naturområde blivit skadat. Platsen ligger ungeför 500 meter ifrån Råbäcks hamn och det är en så kallad klapperstensvall från istiden som blivit illa åtgången av en skogsmaskin.

- Det här är en sådan stor skada att delar av den aldrig kommer kunna återställas, säger Lena Holmstrand Krüger som under en promenad på stranden blev vittne till vad som skett.

Även andra boende i närheten har varit där och sett vad som hänt och en av dem är Ingemar Andersson som skulle ner och bada, men just denna morgon så blev det inget dopp.

- Jag fick en chock när jag såg, först att de sågat ner all skog och sedan hur de kört med tunga maskiner i den känsliga klapperstensvallen. Det går knappt att beskriva vilket rov det här är på naturen.

Det är inte bara Lena Holmstrand-Krüger och Ingemar Andersson som är upprörda. Kommunekologen i Götene Birgitta Gärdefors ser också allvarligt på skadan som uppstått.

- Det kommer krävas att man kopplar in professionella geologer för att kunna återställa den här skadan. Jag anser att skadan är mycket grov.