MJÖLBY

Fler brott trots kameraövervakning

För knappt ett år sedan installerade Mjölby kommun övervakningskameror i gångtunneln under resecentrum för att öka tryggheten och få stopp på det stök som pågick där.  Men våldsbrotten och skadegörelsen i centrala Mjölby har inte minskat, tvärt om har antalet anmälningar fördubblats och inte i ett enda fall har polisen kunnat använda kamerorna för att lösa brott.

– Jag tror inte att man kan se att kamerorna skulle ha påverkat överhuvudtaget, säger Mikael Andersson är polisinspektör hos polisen i Mjölby. Det har varit stökigt vid resecentrum både under våren och sommaren.

Trots att polisen inte en enda gång under det senaste året haft någon användning av bilder från kamerorna för att lös brott och att det stök som tidigare fanns i tunneln istället har flyttat till andra ställen i närheten av stationen så tycker inte  Mikael Andersson att kamerorna sitter fel eller var en onödig investering av kommunen.

– Vi har inte haft några problem med bråk i tunneln och det är möjligt att det beror på kamerorna, säger Mikael Andersson.

Tobias Wallin
tobias.e.wallin@sr.se