Kungsbacka

Polisen utreder skogbränder

Polisen utreder skogsbränderna i Kläppaområdet utanför Åsa på söndag eftermiddag. Det rörde sig om tre brandhärdar med några hundra meters mellanrum. Nu behöver polisen få in fler uppgifter för att kunna gå vidare i utredningen.

Vad är det som har gjort att ni bestämt er för att utreda skogsbränderna i Kläppaområdet?

– Ja, det är flera skäl. Dels hade vi ju då under juni månad två bränder, som vi inte hade någon direkt förklaring till hur de uppstod. Sen igår, strax före klockan 15, så blev det ju nya bränder i samma område och den undersökning som hittills ha gjorts har ju inte visat på någon naturlig förklaring. Så länge det inte finns det så bedömer vi att det kan vara så att någon tillfört eld, säger Kaj Andreasson på Kungsbackapolisen.

På söndagen knackade polisen dörr i området för att höra om de personer som bor där hade sett något. Det har hittills inte gett någonting, säger Kaj Andreasson.

Han vill att personer som har sett något, en bil, person eller annat, i samband med bränderna hör av sig till polisen i Kungsbacka.  

- Med tanke på den väderlek som råder för närvarande, så är det i allra högsta grad oroväckande, säger Kaj Andreasson.

Vad tror du, rör det sig om någon som går runt och tänder på?

– Det går inte att utesluta, sen får vi ju inte heller glömma naturligtvis, att det är sådan väderlek, att en brand kan uppstå. Men i det här fallet så tror vi väl kanske mer på att det är någon som tillfört eld.