Sport

Kan Ljungskile skaka AIK igen?

Ikväll spelar Ljungskile SK för tredje gången i seriespel på nationalarenan Råsunda. På de två tidigare mötena har bara en spelare lyckats hitta målet; David Leinar.

– När vi spelade där senast var det min dittills största match, säger mittbacken till Radio Väst.

Då - 2005 i Superettan - fick Ljungskile sensationellt med sig en poäng. Matchen slutade 1-1 och David Leinar gjorde två mål, ett framåt och ett självmål.

– Det var många intryck när man blev huvudperson, säger han själv idag, tre år senare.

LSK var nykomlingar i Superettan 2005 och AIK ansågs vara givna favoriter till att ta hem hela serien när lagen ställdes mot varandra på våren. I returmötet senare på hösten i Ljungskile delade lagen också på poängen (1-1) men AIK vann serien ändå samtidigt som LSK överraskade många genom att hänga med i toppen hela vägen.

Inför kvällens match saknar Ljungskile avstängda Anders Augustsson och Edwin Phiri finns inte heller med. Däremot återkommer just David Leinar till laget efter sin avstängning. Från läktarplats fick han i förra veckan se höstsäsongens hittills största skräll i allsvenskan när LSK slog tillbaka AIK med 2-1.

– Vi hittade tillbaka till vårt gamla spel. Vi uppträdde som ett lag och AIK visste inte riktigt vad de skulle hitta på, säger Leinar.

Matchen börjar klockan 19:00, du hör den i Sportextra eller via webradion på sr.se/fotboll.

NOT: I allsvenskan 1997 möttes AIK och Ljungskile två gånger. AIK vann hemma på Råsunda med 6-0 och borta med 3-0. 

Text: Stefan Elofsson
Epost:
stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00