Gävleborg

Länets båtförare är skötsamma

Under helgen har Kustbevakningen satsat extra på att bevaka fritidsbåtar längs hela Norrlandskusten. Bland annat kontrollerades om båtfolket var nyktra och om de körde inom hastighetsbegränsningarna.

– Man blir glad när man ser kustbevaknngen, att de kontrollerar att vi sköter oss, säger Lisbeth Bohlin i Hudiksvall som inte hade något emot att låta sig kontrolleras.

I helgen var alla Kustbevakningensstationer längs med Norrlandskusten ute och kontrollerade fylla och fortkörning på sjön. Normalt turas kustbevakningsstationerna om med helgkontrollerna och varannan station är ute och far. Men den här helgen var alltså alla ute.

Varken fylla eller fortkörare
Från Hudiksvalls kustbevakning var Karl-Arne Flodberg och kollegan Björn Lundmark ute och åkte runt i sin FLying FLipper. Det fina vädret hade lockat ut många på sjön men trots antalet båtar hittade Karl-Arne Flodberg varken sjöfylla eller fortkörare i Hudiksvallsområdet.

– Ja vi kontrollerade nykterhet och sjöfylleri. Men vi hittade ingenting, säger Karl-Arne Flodberg.

Och helgens resultat var inte en slump. Karl-Arne Flodberg tycker att vi sköter oss bra på sjön och att det blivit bättre dom senaste åren.

Nina Ljungberg
nina.ljungberg@sr.se