TINGSRYD

Arrangör nöjd med årets Korröfestival

Efter förra årets besöksrekord på Sveriges största folkmusikfestival på Korrö hade arrangörarna höga förväntningar på årets upplaga.
Siffrorna är inte färdigräknade, men arrangören Magnus Gustafsson väntar sig ett nytt publikrekord och är mycket nöjd över årets festival.

- Det gick ju fantastiskt bra, det blev en otrolig festival med jättemånga bra koncerter. Efter alla festivalår med regn och dåligt väder så begåvades vi nu med alldeles fantastiskt festivalväder, säger Magnus Gustafsson.
Festivalarrangören tror att det blev rekord även i år, med över 7000 besökare men han tror också att det hade kommit ännu fler om det inte varit fullt så varmt.
-Det kom väldigt mycket folk fram på kvällen, så det märktes ju att de drog sig för att åka ut och sätta sig i ett varmt festivaltält när solen gassade på eftermiddagen.
Nästa år fyller festivalen 25 år, och då blir det något lite extra. Annars kommer arrangörerna antagligen inte förändra så mycket, förutom att de dans- och sång kurser som blev överfulla i år kommer att utökas.
Nytt för årets festival var allspelet som fungerar ungefär som allsång fast med instrument.
- Det var en jättesuccé, vi trodde inte det skulle komma så många för det var så varmt, men det dök upp massa med folk med instrument som ville delta. Så det kommer vi definitivt fortsätta med, säger Magnus Gustafsson.
Av de uppträdande banden var det framförallt ett som lockade.
- Det var oerhört mycket folk på Hoven Droven på fredagskvällen då det var precis knökfullt med folk och världens stämning, säger Magnus Gustafsson.

Karolina Lek
karolina.lek@sr.se