Falkenberg

För ful för campingen

En familj från Borås fick en snöplig start på sin campingsemester i Falkenberg. När dom kom till Olofsbos camping fick dom höra att deras husvagn var för ful för att släppas in.

Husvagnen hade just klarat besiktningen och skatten var betald men skattemärket hade inte hunnit komma. Annars var vagnen fullt duglig säger pappan i familjen, Peder Järlefjord, som är mycket besviken över bemötandet.

– Den husvagnen kommer inte in på min camping, den är alldeles för ful, sa han. Den skämmer ut min camping. Okej, lite färg och så, men den är inte ful. Det är ju nedervärderande, vi är stolta över att ha skaffat en husvagn, säger Peder Järlefjord.

Järlefjords hade just köpt husvagnen från 1964 och fått den genom besiktningen. Skattemärket var på väg och på bilprovningen fick familjen höra att det var okej att köra även utan eftersom papperna var i ordning och skatten betald.

Men på Olofsbo camping blev det stopp. Enligt Peder Järlefjord med det enda argumentet att husvagnen var för ful.

Men campingägaren Lars Erik Karlsson säger att det fanns flera grunder. Bland annat att mamman i familjen var den som bokat och hade campingkortet och då ska hon vara med och checka in, vilket hon inte var. Avsaknaden av skattemärke spelade också roll.

– Ett skattemärke ska sitta på bilen eller husvagnen när man är ute och kör. Den var alldeles grön av alger och smutsig och rälig. Vi fick klagomål förra året på en annan vagn som kom hit, grannarna klagade på att den luktade mögel och den såg anskrämlig ut. Den var likadan som denna nästan och vi vill inte ha klagomål från andra gäster på att vi släpper in vilken vagn som helst, säger Lars Erik Karlsson.

Järlefjords körde vidare till Hansagårds camping och även där blev det nej. Ett misstag säger Anneth Johansson på campingen. Hon trodde vagnen var olaglig eftersom den inte hade skattemärke och idag beklagar hon att hon sa nej till Järlefjords, som slutligen fick komma in på Skrea camping.