Sundsvall

Läger för synskadade

Den här veckan arrangerar Synskadades Riksförbund, SRF, ett sommarläger för barn och ungdomar på Stornäsets Vandrarhem på Alnö. Det är en av två platser i landet där läger arrangeras i sommar. Det andra är i Norrköping men för att täcka in Norrland så valdes Sundsvall. Barnen är mellan sju och arton år och kommer från hela landet.

– Det är bara synskadade här och det tycker jag är kul för då har man något gemensamt med de andra, säger Lisa Nilsson Wagdell från Umeå.

Barn från hela landet från norr till söder befinner sig just nu på läger. De är 31 stycken. Under veckan kommer barnen och ungdomarna få uppleva fullspäckade dagar full med aktiviteter. Idag var det bland annat pysseltema men en trekamp skulle även gå av stapeln. Imorgon kommer Sundsvalls Motorcykel klubb besöka lägret och det kommer nog att bli mycket uppskattat.

– Det bästa tror jag är att komma hemifrån, slippa föräldrar, tjat, få vara tillsammans med sina kompisar. Många blir vänner för livet, säger Annika Sahl-Kadar som jobbar på Synskadades Riksförbund.

Reporter Annie Granzell
annie.granzell@sr.se