FOTBOLL

Oavgjort för ÖSK mot Hammarby

ÖSK tog emot Hammarby hemma på Behrn Arena på måndagen. Matchen slutade oavgjort 1-1. ÖSK gjorde det första målet i matchen. Det var det danska nyförvärvet Kim Olsson som gjorde 1-0 en kvart in i matchen. ÖSK spelade en bra och aggressiv fotboll den första halvleken, men efter paus tog Hammarby över.

Efter 56 minuter kvitterade Hammarbys Petter Andersson till 1-1 vilket alltså blev slutresultatet.

ÖSK:s tränare, Sixten Boström, sa efter matchen att varsin poäng till lagen varit rättvist, men menade samtidigt att det var nära en seger och tre poäng för hans ÖSK.

Inför matchen hade Hammarbys fans sagt att de skulle bojkotta att gå in på arenan för att se matchen, det var ett löfte de också höll. 
Några hundra tillresta supportrar valde att stanna utanför arenan under matchen. På det sättet protesterade de mot den nya regeln om att bortalaget ska stå för den egna säkerheten inne på arenan.

Två Örebroare greps för misshandel av en Hammarbysupporter. Det var i samband med kvitteringsmålet som örebroarna troligen tyckte att bortasupporten blev för glad. De ska då, enligt anmälan, ha slagit hammarbyaren i ansiktet. De två greps av polis men släpptes efter förhör. I övrigt meddelar polisen att det var lugnt kring arenan i samband med matchen.

ÖSK ligger efter gårdagens match fyra från slutet i den allsvenska tabellen.