Sundsvall

Martin Romö till Sundsvall Hockey

Den förre lagkaptenen i Växjö Lakers, Martin Romö, som sade upp sitt kontrakt i förtid för att flytta hem till Sundsvall och satsa på sin civila karriär har skrivit på för Sundsvall Hockey kommande säsong.

Det är en mycket ovanlig överenskommelse han har med sin nya klubb - han slipper nämligen spela när de båda lagen möts i hockeyallsvenskan till hösten.

– Växjö Lakers har gjort allt för mig genom alla tider. Jag sa upp mitt kontrakt för att jag skulle lägga av, inte för att spela med Sundsvall Hockey. Så det är det minsta jag kan göra, och så visa lite respekt tillbaka mot klubben också som är snäll och låter mig spela, säger Martin Romö.

När Marin Romö flyttade tillbaka till Sundsvall var det för att jobba utanför hockeyn, men när det visade sig att Sundsvall Hockeys träningstider ligger på kvällstid och att det går att kombinera hockeyn med jobbet så blev suget efter hockeyn alltför stort.

Han spelar nu i samma lag som sin storebror Mikael, men trots släktbandet är det inte helt självklart vilket lag han håller på vid mötena i höst.

– Kuggfråga, det får väl bli lika i de matcherna, säger Martin Romö med ett skratt.

Jens Pehrson
jens.pehrson@sr.se