ETER TISDAG 29 JULI

Torkan kan försämra honungsskörden

Det är inte bara de som odlar potatis och andra grödor som önskar att det skulle regna. Även biodlarna lider av torkan. Det torra vädret har gjort att honungsskörden på Gotland blivit dålig. Men det är inte för sent. Om vi får en regnig augusti kan de sena skördarna bli bra hoppas Simon Höjeberg som har biodlingar runt om på Gotland.

Reporter:
nina.mittjas@sr.se

Utrotningshotat ogräs ska bevaras

På Gotland kan man få bidrag för att odla ogräs. Länsstyrelsen har startat ett åtgärdsprogram för att bevara sånt åker-ogräs som håller på att dö ut.
Ekologen Borit Hallin jobbar på länsstyrelsen på Gotland med att inventera åkrar och idag är hon på en åker i Östergarnslandet och letar efter utrotningshotat ogräs.

Reporter:
rosa.fernandez@sr.se

Ladies-coach spelar veteran-EM i basket

Just nu pågår veteran-EM i basket och det finns en gotlänning med i laget.
Thomas Nordgren som också är tränare i Visby ladies är i Italien för att spela veteran-EM i basket.
En turnering där f.d basketspelare möts igen för att tävla mot varandra och enligt Nordgren själv är det väldigt roligt.

Reporter:
lars.eskelind@sr.se

.

Flyktinbarnens första halvår på Gotland

Den första februari tog Gotlands kommun emot de första av upp emot 20 ensamma flyktingpojkar som ska komma i år.
I en första omgång kom fem asylsökande pojkar mellan 15 och 18 år från Irak, Afganistan och Somalia.
Å nu har det alltså gått ett halvår sen dom fem ungdomarna kom till Gotland - och till en lägenhet i Visby och det har hänt en hel del sen dess...

Reporter:
helen.birch@sr.se

Hästar premieras på flera platser

Just nu pågår hästpremieringar på Gotland. På måndagen  var det bara russ som bedömdes och premierades i Lojsta russpark, men på tisdagen blandades raserna och åldrarna friskt. På förmiddagen på Stangmalmen i Stånga och i eftermiddag vid Knuts i Väskinde...

Reporter:
lasse.ahnell@sr.se