Arjeplog

Ytterligare en chef med skulder

Ytterligare en hög tjänsteman inom Arjeplogs kommun har stora skulder till kommunen. Skulder som upptäcktes då betalningskraven för ett par veckor sedan gick vidare till inkasso. Skulderna är till den förvaltning som tjänstemannen är högsta ansvarig för, vatten och avlopp.

Det är den tjänsteman som är högst ansvarig för vatten och avlopp i kommunen som uppbär skulder på över 10 000 kronor för just vatten och avlopp. En upptäckt som blivit pinsam för kommunen.

- Det är oförsvarligt att man som ansvarig för en verksamhet inte betalar dom avgifter som rör den verksamheten, säger Arjeplogs kommunchef Bo Wallin.

Under halva 2006 och hela 2007 har den högst ansvarige för vatten och avlopp i kommunen struntat i att betala sina räkningar för den verksamhet som han själv bedriver. Det är den andra tjänstemannen i Arjeplogs kommun som finns med på listan med skulder som nu gått vidare till inkasso. Under eftermiddagen har kommunchefen Bo Wallin varit i kontakt med honom.

- Jag har talat om för vederbörande hur allvarligt vi ser på det inträffade, säger Bo Wallin. På måndag kommer frågan att tas upp i personalnämnden, där beslutas hur man går vidare i ärendet.

- I sista hand kan det handla om avsked om man uppfattar det här som bedrägligt beteende, säger kommunchefen Bo Wallin.

Sandra Skeppar SR Norrbotten