Skaraborg

Arnturismen ökar igen

Nu ökar Arnturismen igen. Efter några år av nedgång upplever guiden Katarina Samuelsson att det är fler som kommer till bland annat Varnhems klosterkyrka.

- Vi upplever att turisterna blir fler. Både bussresenärer och drop-in-besökare har blivit fler, säger Katarina Samuelsson, guide vid klosterkyrkan.

Men tros att det med stor sannolikhet är filmen om Arn som dragit i gång en ny Arn-våg över Skaraborg så är det det verkliga historien som är i centrum.

- Jag upplever inte att människor är så intresserade av att prata om Arn när de väl är här. Det är den verkliga historien som intresserar besökarna. Inte en enda gång har jag fått frågan om var Arns grav kan tänkas ligga. Folk är betydligt mer pålästa nu än när Arn-böckerna först kom ut, säger Katarina Samuelsson.

- Jag visste inte så mycket om den verkliga historien när vi kom hit, men jag blir allt mer intresserad, säger en av besökarna Göran Samuelsson från Landvetter.

Han och hans fru har stannat till efter att ha åkt förbi i kyrkan många gånger under de senaste åren.

- Det vi upplever starkast är nog det totala lugnet här och det mycket vackra miljön, säger Liselott Göransson och vi kan definivt tänka oss att komma tillbaka och besöka andra Arn-relaterade besöksmål.