Tuffare tag krävs av IFK

Ett pressat IFK Norrköping tar i kväll emot Elfsborg på Idrottsparken. Kvällens match är en match som IFK helst bör vinna, dels för att fortfarande ha en chans att hålla sig kvar i Allsvenskan, men minst lika mycket för att gjuta självförtroende i laget.

Enligt Mats Jingblad måste man gå ut och vara tuffare i alla situationer om man ska kunna rubba Elfsborg.
- Det är viktigt att vi går ut med en riktig aggressivitet och tar vara på chanserna, nyper till rejält och ser till att vi är mycket tuffare i spelet, både kring vårt eget och motståndarnas straffområde, säger IFK Norrköpings huvudansvarige tränare Mats Jingblad. Det är där vi har fallerat, tycker jag. Kan vi rätta till de detaljerna, så ska vi nog kunna matcha Elfsborg också.

Skadade spelare
Något som redan på förhand skulle kunna öppna för IFK Norrköping är Elfsborgs skadeläge. Bland annat är en av Elfsborgs nyckelspelare Anders Svensson borta på grund av en lårskada.

Normala förutsättningar
Även IFK dras med vissa skadebekymmer, men det är enligt Mats Jingblad sånt man får räkna med.
- Thomas Magnusson är skadad, skallade ihop på träningen i går. Kommer inte att spela. Sex stygn över ögonbrynet och ett svullet öga, så han har tappat lite synfält. Micke Blomberg kommer inte heller till spel. Han har problem med ett knä. Sedan ett frågetecken för Marcin Burkhardt. Så vi har våra skador precis som Elfsborg, men det tillhör ju spelet. Så är det och det är ganska normala förutsättningar inför en match, att det är frågetecken på ett par, tre spelare, säger Mats Jingblad.

David Carlsson
david.carlsson@sr.se