GÖINGEBYGDEN

Nytt knarkhus hittat

Polisen har hittat ytterligare en stor cannabisodling, denna gång i en fastighet i Färlöv utanför Kristianstad. Polisen har beslagtagit 41 kilo cannabis i skördad vikt i huset.

Nu kan polisen bekräfta att det rör sig ännu ett knarkhus som man slagit till mot. En 41-årig man och en 48-årig kvinna häktades på tordagen vid Kristianstad tingsrätt misstänkta för grovt narkotikabrott i samband med det här.
Enligt Ingvar Widell, informationsansvarig för polisen i nordöstra Skåne, har man beslagtagit 41 kilo cannabis i skördad vikt huset i Färlöv.
Totalt har polisen i sommar avslöjat ett tiotal fastigheter i Göingebygden som köpts upp av privatpersoner och gjorts om till cannabisplantager med system för belysning, bevattning och gödning precis som i drivhus.
Chefsåklagare Pär Andersson tror att att det kan finnas ännu fler fastigheter i de göinska skogarna som man ännu inte upptäckt.
Sedan tidigare sitter tio personer i åldrarna 17 till 55 år häktade. Åtalet mot dem skjuts upp till i början av september eftersom förundersökningen drar ut på tiden.
Enligt Pär Andersson har Statens kriminaltekniska laboratorium aldrig haft så mycket arbetsmaterial i ett narkotikafall tidigare. Förutom fastigheten i Färlöv har knarkhus upptäckts i Lönsboda, Vittsjö, Farstorp, Röke, Glimåkra, Vankiva och Emmaljunga.