SPORT

Välbehövd seger för Gefle IF

Det blev en 4-0-seger för Gefle IF när dom mötte Hamlstad igår. Det första målet kom i en straff i den 54:e minuten och därefter släppte det för laget som alltså gjorde ytterligare 3 mål.

Amadou Jawo är ruskigt formstark just nu. På söndagen hade han ett finger med i samtliga fyra mål när Gefle slog Halmstad med 4-0.

– Fast jag är lite besviken över att jag inte gjorde mål själv, sade Jawo.

Efter första halvleken fanns det bara en sak som talade emot att matchen skulle sluta 0-0 - nämligen att det var just en typisk 0-0-match. Men Amadou Jawo, 23, ville annat.

För det var forwarden, som kom till Gefle inför den här säsongen från division 2-laget Vallentuna, som gav laget energin att plötsligt bli överlägset Halmstad.

-Det kändes bra, jag trivs lite bättre som forward också, sade Amadou Jawo, som mest huserat på yttermittfältet. Han berättar själv om målen. Det första kom i 54:e minuten.

– Det är en grej som vi har tränat på. När jag får bollen felvänd ska jag vända upp och skjuta. Nu blev jag fälld och det blev straff i stället.

Släppte efter straffmålet
Mathias Woxlin satte straffen säkert. Sedan var det som om proppen gick ur helt. 2-0 kom i 71:a minuten.

--Jag fick bollen på vänsterkanten och skulle försöka väggspela men så blev jag stämplad och låg ner. Jag missade målet men jag hörde hur de andra jublade, sade Jawo, som inte såg hur bollen gick via Johan Claesson och Alexander Gerndt till Johannes Ericsson som distanssköt målet.

3-0 kom i 77:a minuten - och om Jawo var lite delaktig vid 2-0 var han mycket delaktig vid 3-0. Efter en djupledslöpning kom han fri med Magnus Bahne.

– Jag tänkte skjuta men så kom han ut bra på mig och jag fick ingen vinkel. Men så såg jag Hasse komma i en bra löpning och det var bara att lägga en lätt pass.

Fastställde matchresultatet
Inhopparen Hasse Berggren skulle bli tvåmålsskytt i den 80:e minuten.

– Sista målet skarvade jag fram en passning från Andreas Revahl, sade Amadou Jawo.

Hasse Berggren rullade in en enkel bredsida - och fastställde slutresultatet. Ett resultat som Gefle, som har en utsatt position, verkligen behövde.

TT