Fotboll

Frilägesutvisning fällde J-Södra

J-Södra har det forsatt tungt i Superettan. Mittbacken Erik Skördåker blev utvisad redan efter nio minuter och så var den dagen förstörd. Med en man mindre på plan kunde J-Södra inte stå emot topplaget Åtvidaberg och det blev förlust med 1-2.

I en löpduell med brassen Ricardo Santos mot det egna målet drogs det i armar och tröjor från båda håll, men när Santos var på väg att bli fri blåste domaren för frispark. Och tog upp det röda kortet och skickade Erik Skördåker av banan för frilägesutvisning.

- Vi var brevid varandra och båda drog, men när han blev fri släppte jag honom, sade en bedrövad Erik Skördåker.

På frisparken strax utanför straffområdet gjorde frisparksspecialisten Kristian Bergström 0-1. En riktigt olycksminut för hemmalaget och då hade det bara spelats 10 minuter.

- Det var fruktansvärt tungt. Igen! Det kändes som vi var riktigt på gång idag och fokuserade, så får vi en sådan här inledning, sade tränaren Thomas Ek.

Backman utjämnade

Med undantag för förvirringen minuterna efter målet gjorde J-Södra en riktigt bra första halvlek. Det var därför välförtjänt att Tomas Backman kunde nicka in 1-1 på frispark i mitten av halvleken.

Men domaren Martin Olsson skulle återigen hamna i blickfånget. På tilläggstid blåste han straff för Åtvidaberg sedan Haris Radetinac tacklats omkull av J-Södras Jesper Ritheim. Det domslutet såg dock ut att vara helt korrekt. 1-2 på straff var det sista som hann hända innan paus.

- Vi pratade i halvlek och sade att vi skulle vara stolta över prestationen då. Vi sade att vi skulle satsa allt på fasta situationer i andra halvlek, men vi fick inte så många chanser, sade Thomas Ek.

J-Södra är kvar på kvalplats. Lag som Väsby, Qviding och Ängelholm har vunnit ett par matcher på slutet och lämnat en lucka ner till J-Södra. Räddningsplankorna blir allt färre. Fem lag är nu inblandade i kampen om att undvika de fyra sista platserna.

- Vi har höjt oss på slutet och jag är övertygad om att trepoängarna kommer, sade Ek.

Söderbring borta resten av säsongen

Tyvärr är skadeläget ett elände för J-Södra. Nu står det klart att högerbacken Fredrik Söderbring inte spelar mer den här säsongen, pga skadat korsband.

- Tragiskt för Fredrik och för oss, vår kanske bästa spelare under vårsäsongen, sade Ek.

Tom Siwe blev klar i förra veckan och kunde ha varit en ersättare. Men han blev skadad på träning i lördags, men är tillbaka ganska snart igen. Erik Backlund blev skadad under matchen mot

Tre forwards är också skadade: Johan Fäger, Michel Kamhie och Axel Norderyd. Inte heller här har Ek mycket att hoppas på.

- I så fall är det Fäger. Men först måste han kunna börja träna och komma i form, sade Ek. 

Henrik Gustavsson
henrik.gustavsson@sr.se