Hultsfred

Dåligt besökarantal var väntat

Som väntat har besökarna till Virserums konsthall varit betydligt färre i år jämfört med i fjol. Prognosen pekar nu på 8 000 besökare för i år, jämfört med 28 000 förra året.

Virserums Konsthall som fyller i år tio år som konsthall har istället för att fira och slå på stort istället tvingats minska och skära ner för att klara ekonomin. Vilket har fått besökarna att svika museet.

– De stora utställningarna kostar jättemycket pengar, och vi vill försäkra oss om att konsthallen lever vidare, då är det här ett sätt att lösa det på, säger Barbro Vendén, kassör på Virserums konsthall.

Flera års verksamhet med underskott har fått Virserums Konsthall att halvera antalet utställningar, men också reducera antalet kommande. Höstens utställning om textil, som egentligen skulle öppnat och stå färdig till sommaren, kommer att stuvas in i en mindre lokal för att minska kostnaderna.

– Tre utställningar per år, istället för som vanligt sex utställningar, kommer vara framtiden för konsthallen i Virserum, tills dess att man får mer pengar, fortsätter Barbro Vendén.