Norrköping

Hala golv i Norrköpingsgalleria

Många kunder anser att golven inne i Dominos Galleria i Norrköping är för hala. För några månader sedan lät fastighetsägaren lägga nya och blanka golv som vid fuktigt väder blir hala och nu oroar sig flera av kunderna att de skall halka.

En kund berättar om en släkting som till och med undviker den yta av gallerian, som har det nya golvet och handlar bara vid delen med den gamla ytan. Andra besökare märker ingenting alls. De som klagar inne i butikerna representerar alla åldrar, men mest är det äldre människor som känner obehag.  

Säljarna inne i butikerna berättar också om att en hel del kunder klagat på att golvet är halt. Några har sett kunder slinta till med skorna och en säljare har även sett kunder som ramlat. En annan säger att barnen tycker att det är roligt att åka skridskor på golvet. Säljaren Madeleine Karlsson, 27 år, berättar att även hon får tänka på var hon sätter fötterna.  

- Man får ju tänka på att man känner sig stabil när man går på golvet, kommenterar säljare Madeleine Karlsson. 

Ulrika Lagerqvist, pressansvarig för EFM Sverige som förvaltar gallerian Domino åt ägare Boultbee, säger så här om kritiken. 

- Vi har hört en del kommentarer om att det är halt. Men, vi upplever också att många tror att det är halare än vad det verkligen är, eftersom det är blankt och vitt till färgen. 

En del kunder hoppas på att det blir bättre med tiden, när golvet i Domino har nötts. Sievert Johansson, 65 år, har en idé hur man kan göra under tiden. 

- Man kanske kan göra något extra stråk där det inte är så halt, för de som inte vågar beträda golvet, säger han.

Marie Hansson
marie.hansson@sr.se