Vecka 33

Måndag 11 augusti
”Det värsta ovädret jag har upplevt”
Bosse Pettersson i Uppsala
Programmet börjar 22.12

Tisdag 12 augusti
Tonåringar
Bosse Pettersson i Uppsala

Onsdag 13 augusti
Fritt
Bosse Pettersson i Uppsala

Torsdag 13 augusti
Unga människors drömmar
Kicki Pallin-Serby i Uppsala
Programmet börjar 22.12

Fredag 14 augusti
Framtiden
Marcus Birro i Norrköping

Måndag 11 augusti
”Det värsta ovädret jag har upplevt”
Fick du helt oväntat vattenplaning, ställa in en resa, blåste dina träd bort, eller hamnade du mitt i stormens öga i ett helt annat land? Har du släckt bränder i Australien eller brottats med stora regnmängder på hemmaplan? Vilket är det värsta oväder du har upplevt och vad fick det för konsekvenser? Blev du helt passiv eller väldigt handlingskraftig? Har du fått någon ersättning för eventuella skador på dina ägor? Hur tänker du tillbaka på detta oväder? Har du fått en ökad respekt för naturens krafter? Eller är du mest glad äver att ha överlevt?

Ring Bosse Pettersson! Programmet börjar kl 22.12.

Tisdag 12 augusti
Tonåringar
”Du fattar ju ingenting!!!” Är det så det låter hemma hos dig när du ska prata med din eller dina tonåringar? Funderar du på hur mycket du kan stå ut med? Lovar de saker de inte håller? Känns det hopplöst eller helt naturligt? Vad har ni för regler och hur fungerar det?
Du som är tonåring; hur har du det? Är du förvirrad, arg, besviken eller ovanligt kär just nu? Vad gör du i sommar? Bävar du inför skolstarten eller längtar du dit för att lovet suger? Hur mycket berättar du för dina föräldrar om ditt liv? Har du frågat dem hur de var som tonåringar?

Ring Bosse Pettersson!

Onsdag 13 augusti
Fritt
När ämnet är fritt är det du som hör av dig till oss som bestämmer vad Karlavagnen ska handla om. Det kan vara allt från politik till relationer, från spännande upplevelser till tankar i natten. Något du funderat länge på eller något du varit med om just idag.

Ring Bosse Pettersson i Uppsala och dela med dig av dina tankar, känslor, erfarenheter, berättelser!

Torsdag 14 augusti
Unga människors drömmar
Alla vet vi att det är dagens ungdomar som skapar morgondagens samhälle. Som vuxna vill vi gärna ge dem hopp, bränsle till visioner och stärka deras självbild. Men hur hanterar vi, dagens vuxna, detta? Hur kan vi stötta och hjälpa dem att hitta sin egen väg? Känner du någon bra förebild? I Karlavagnen torsdag vill vi hitta hoppet, lyfta fram visionerna, de goda föredömena och ta reda på vad dagens unga vuxna behöver för att må bättre och uppnå sina drömmar.
Vad behöver du som är ung? Vet du vilken väg du ska gå eller har du redan hittat ”hem”?

Ring Kicki Pallin-Serby! Programmet börjar 22.12.

Fredag 15 augusti
Framtiden
Vi har pratat 50,60,70,80 och 90-tal i Karlavagnen de senaste veckorna och avhandlat hur livet tedde sig då. Vilka händelser som satte spår för framtiden och vad som förändrade oss.
Nu vill vi veta vad Du tror om framtiden. Vad kommer att förändras? Vilka ideal kommer att råda? Kommer ytan fortsätta vara viktigt, dvs hur vi ser ut och klär oss?
Och inredningtrenden där vi lägger stora pengar på våra hem och TV producerar homestylingprogram på löpande band, kommer den fortsätta? Vad händer med miljön och klimatet? Hur blir det med skolan, jobben och sjukvården? Kommer vi behöva ta dyra privata försäkringar för att över huvudtaget få vård? Hur viktig kommer kulturen vara i framtiden? Hur har världen förändrats om 10, 20 eller kanske 100 år?
Om du fick bestämma, hur skulle då framtiden se ut?

Ring Marcus Birro i Norrköping!