mullsjö

Håkan Jansson föreslås bli kommunalråd

Moderaten Henrik Jansson föreslås bli kommunstyrelsens nya ordförande. Tillsammans med en minoritetsregering i form av den borgerliga alliansen ska han leda kommunen.

I praktiken är det därmed klart vem som kommer bli Mullsjö kommuns nya kommunalråd.

Klubbar politikerna i fullmäktige enligt valberedningens förslag blir moderaten Henrik Jansson kommunstyrelsens nya ordförande. Bakom honom står en minoritetsregering i form av den borgerliga alliansen.

- Som det ser ut nu kommer det bli jag som blir vald och det kommer bli en tuff uppgift eftersom det blir en minoritetsregering, säger Henrik Jansson.

Under de fyra senaste månaderna har ju Mullsjö haft en tillfällig politisk ledning efter att halva kommunstyrelsen avgick i våras efter hård kritik från kommunrevisorerna. Sedan dess har det jobbats hårt för att få fram namn till en ny politisk ledning.

- Henrik Jansson har kunnande och kunskap i det här och vi hade inget annat namn som var gångbart och ingen som ville heller, säger moderaten Ingemar Eriksson, ordförande i valberedningen och kommunfullmäktige.

- Jag har övervägt det här men kommunen måste styras och någon måste ta ansvaret och jag tycker Mullsjö har värden som är värda att slåss för, säger Henrik Jansson.

Förutom ordförandeposten i kommunstyrelsen finns det fortfarande inga övriga förslag på personer, som vill sitta i kommunens ledning.

Nu har valberedningen en knapp vecka på sig att hitta nya namn för då ska beslutet fattas i fullmäktige.

Reporter Pernilla Arvidsson
 pernilla.arvidsson@sr.se