Halland

Getingarna är ett stort sommarproblem

Den här sommaren är det väldigt gott om getingar. Många har blivit stuckna och söker vård och företagen som hjälper till med att ta bort getingbon har fullt upp.

Birth Nilsson , disktriktsköterska i Varberg

(Kalle Åkesson tycker trots att det dom senaste veckorna varit mycket att göra för Anticimex,funnits mer getingar tidigare somrar .

Det största boet som hittats i år i mellersta Halland gick inte ens att få ner i en av dom sopsäckar som används och det är just den här tiden , då drottningarna gjort sitt o drar sig undan inför nästa sommar,som arbetargetingarna lite planlöst ger sig ut f att hitta mat, människor upplever dom största problemen.

Även vårdcentralerna och akutmotagningarna på sjukhusen har den senaste tiden haft flera patienter som blivit stuckna .

Inte minst personer som är allergiska mot getingstick, säger Birth Nilsson distrikssköterska på vådcentralen Västar Vall i Varberg:)

- De största problemen med getingar finns i Hallands inland, säger, säger Kalle Åkesson som är marknadsansvarig på Anticimex i Halland.

- I blåsten utmed kusten verkar det som om getingar inte trivs lika bra, säger han. 

Trots att det varit mycket att göra för Anticimex de senaste veckorna tycker Kalle Åkesson har det funnits mer getingar tidigare somrar.

Det största boet som hittats i år i mellersta Halland gick inte ens att få ner i en av de sopsäckar som används.

Vid den  här tiden har drottningarna gjort sitt för sommaren och   arbetarna i getingsamhällena  flyger lite planlöst  för att hitta mat. 

Vårdcentraler och akutmottagningar på sjukhusen har den senaste tiden haft flera patienter som blivit stuckna .

- Inte minst personer som är allergiska mot getingstick, säger Birth Nilsson som är distrikssköterska på vårdcentralen Västra i Varberg.