Dags för återbäring eller restskatt

Den andra omgången av årets granskning av inkomstdeklarationerna är klar. Det betyder att de löntagare som pappersdeklarerade ska få veta om de får tillbaka pengar eller om de ska betala in till Skatteverket.

I augusti får löntagare som pappersdeklarerat veta om det blir tillbaka pengar på skatten eller om de ska betala in pengar till Skatteverket.

En annan grupp som får besked nu i augusti är de som deklarerade via internet, sms eller telefon och som ska betala in pengar. De som valde att deklarera på något av de här sätten och i stället fick tillbaka pengar, fick det redan vid midsommar i år. Gruppen som deklararar via internet, telefon eller sms fortsätter att öka, 15 procent fler gjorde detta i år, jämfört med förra året.

I Göteborgs kommun är det nästan dubbelt så många som får ett tillskott på kontot under denna omgång, nästan 90 000 personer totalt. Hälften så många får i stället betala tillbaka.

Denna omgång av återbetalningar är den andra av totalt fyra. De två som är kvar är i september och så slutligen i december, och den sista berör främst egenföretagare. Den som har en e-legitimation och redan nu är nyfiken på hur mycket pengar det blir att antingen få tillbaka eller betala in kan logga in på sitt så kallade skattekonto på Skatteverkets hemsida.

Gruppen som väljer att deklarara via internet, sms eller telefon fortsätter att öka. Ungefär 15 procent fler jämfört med förra året valde någon av de varianterna.