gävle/härjedalen

Polisen slutar söka efter Linus Lundin

Polisen avslutar letandet efter 24-årige Linus Lundin från Gävle som försvann i Härjedalen för 11 dagar sen. Ett blodspår vid en stuga inne i skogen ska undersökas. Linus familj och vänner fortsätter däremot sökandet.

Polisen har sökt av stora områden med helikopter och hundar. Det kan vara en kvadratmil som polisen har sökt igenom. Men nu ger alltså polisen upp sökandet.

Men de polisen som finns i området ser till att hålla ögonen öppna. Polisen hoppas också att björnjägare och bärplockare rapporterar om de ser något tecken efter den försvunna 24-åringen från Gävle.

De senaste dagarna har polisen kollat in stugor - och det har också gjorts ett fynd. Vid en stuga var en fönsterruta krossad. Där fanns det något som kan vara blod. Polisen ska undersöka om det är blod som tillhör den försvunne 24-åringen.

Även om polisen har lagt ner sökandet efter 24-årige Linus Lundin så vägrar vänner och anhöriga att ge upp.

- I dag har sex vänner kommit upp till Härjedalen för att hjälpa till att leta, säger Linus Lundins storebror Dan Lundin.

Polisen slutar också att leta efter den 67-åriga kvinna från Hudiksvall som försvann från sin stuga i Härjedalen i lördags. Kvinnan hade vid försvinnandet gett sig ut på promenad med sin hund vid sitt fritidshus utanför Sveg.

-Vi har nu avbrutit allt sökande ute i terräng. Det har regnat mycket i området och varit kallt om nätterna så våra bedömningar att finna kvinnan vid liv är mycket små, säger Bengt Stadin vid Östersundspolisen.