värnamo

Bevakad lastbilsparkering efterlängtad

En bevakad parkering för lastbilar ska byggas vid sydsvenska krysset utanför Värnamo. Varje sommar rapporteras det in flera stölder från lastbilar i länet och en parkering, som övervakas dygnet runt är efterlängtad.

- Det är bra, det behövs alltid lastbilsparkeringar eftersom det är svårt att hitta bra ställen. Särskilt övervakade, lite beroende på vad det är för grejer man kör, säger Jonathan Sundström som är lastbilschaufför från Huskvarna.

Parkeringsplatsen ska stå klar tidig vår nästa år, utmed E4:an vid Bredasten och den ska få plats med cirka 40 lastbilar samt 20 husbilar och husvagnar och den ska också kunna erbjuda lagerutrymmen.

Den ska vara övervakad med kameror och ha belysning. Personal ska vakta godset, chaufförerna och lastbilarna dygnet runt. Det är en investering på flera miljoner, enligt Martin Axelsson, en av initiativtagarna.

- Det är en stor investering, men vi säger inga summor.

Marken säljs av kommunen, som tar formellt beslut om försäljningen på måndag.

Men trots att polisen har tagit emot betydligt färre anmälningar om inbrott i just lastbilar den här sommaren, jämfört med förra, så känns det alltid skönare att parkera sin lastbil på ett säkert ställe, berättar Jonatan Sundström.

- Det är alltid bra att öka säkerheten och det har ju hänt en del den sista tiden så det är skönt att ha det lite säkrare i alla fall.

Jimmy Karlsson
jimmy.karlsson@sr.se