Borås

Unga tvingas bo hemma

Unga boråsare har svårt för att få tag på en egen lägenhet, och många tvingas därför bo kvar hemma hos sina föräldrar. En orsak är att lägenheterna i centrala Borås går till studenterna i stället för till boråsarna.

Det tror Marie Ehriksson, som har yngre bekanta utan lägenhet, och hon tycker att centrala lägenheter först och främst borde gå till boråsare.

– Jag tycker att man ska bygga studentbostäder i utkansten av Borås så att de som finns inne i Borås, passar till våra ungdomar som har jobb. De får idag bo hemma hos föräldrarna, eftersom det idag inte finns lägenheter och studenterna tar det som finns.

Tidigare i veckan hörde vi Maria Tjärnbro, som är vice kårordförande i Borås, berätta att det är brist på studentbostäder i Borås.

Och Marie Ehriksson tycker som sagt att man ska låta Boråsarna få de få lägenheterna som finns inne i centrala Borås istället för studenterna. Hon tror inte studenterna skulle förlora pengar på att bo i utkanten av staden även om det blir kostnader för till exempel busskort.

Petra Svedjevik
petra.svedjevik@sr.se