GÄVLE

Cityfesten lugnare än tidigare år

Polisen summerar årets upplaga som lugnare än tidigare år. Vädret har haft en lugnande inverkan på cityfesten tror polisen, som också är nöjda med sitt sätt att arbeta. Strategin har bland annat gått ut på att nära samarbeta med ordningsvakterna.

Under årets cityfest har polisen fram till söndagen fått in totalt tio anmälningar om misshandel, nio anmälningar om narkotikabrott, två anmälningar om olaga hot, en anmälning om försökt till rån, två mopedrattfyllor, två anmälningar har gällt våldsamt motstånd och en våld mot tjänsteman.

Därutäver har 25 personer anmält borttappade saker. Polisen har också fått dela ut 26 stycken ordningsböter under cityfesten och omhänderta 13 personer som varit stökiga.

Åtta personer har gripits för att de ha varit misstänkta för brott, men alla har senare släppts av polisen.

Mycket fylla
Sammanräknat för hela cityfesten har 78 personer fått tas om hand för att de varit berusade.

Polisen har också fått hälla ut stora mängder alkhol under både natten mot lördag och natten mot söndag. Totalt har över två tusen burkar öl hällts ut.

Polisen anser att det regniga vädret har haft en lugnanade inverkan på cityfesten och de är också nöjda med sitt eget jobba:

– Vi är hittills väldigt nöjda med hur vi har jobbat och vi har också fått positiva reaktioner från allmänheten, säger Hesam Akbari, polisens presstalesman.

SR Gävleborg