MALMÖ

Aq-va-kul försenas ytterligare

Badanläggningen Aq-va-kul drabbas av nya förseningar. I början av sommaren lämnade Aq-va-kul beskedet att allmänheten skulle kunna simma i bassängerna på Aq-va-kul från och med första september. Men så blir det inte.

På måndagen kom beskedet att invigningen av badet för allmänheten måste skjutas upp ytterligare en månad. Den 1 oktober är det nya datumet som gäller.

Förseningarna beror på att den danska rivningsentreprenören, NKR, inte skött sin del av avtalet och blivit klara med rivningsarbetet i tid, menar Anders Hultgren, chef för Malmö stads fastighetsbolag Stadsfastigheter. 

– Jag är väldigt irriterad att de inte har skött vad de ska, säger Anders Hultgren chef för Malmö stads fastighetsbolag Stadsfastigheter.  

Ända sedan mars förra året, då badanläggningen Aq-va-kul stängdes på grund av rasrisk, så har vägen till måndagens besked varit kantad av dåliga nyheter för dem som vill ha ett badhus i Malmö.  

– Vi är hemskt ledsna för detta, för vi ville kunna öppna badet den första september, säger Anders Hultgren.  

Nu kommer badet istället öppnas i etapper så att simklubbarna får tillgång till 50-metersbassängen i september. Sedan öppnas badet för allmänheten den 1 oktober.