Huskvarna

Mordmisstänkt försatt på fri fot

Den man som misstänkts ha mördat en två-årig pojke i Huskvarna släpptes idag oväntat på fri fot . Orsaken är att det helt enkelt inte går att bevisa att pojken har mördats, säger kammaråklagare Klas Lorefors.

-Vi har fått den rättsmedicinska undersökningen idag, och där konstaterar rättsläkaren att man inte kan fastställa dödsorsaken för pojken. Så man kan alltså inte säga om det rör sig om ett mord eller inte, säger Klas Lorefors.

Det var natten till den 20 juli som den lille pojken hittades död i en lägenhet i Huskvarna.

Pojkens pappa greps och häktades senare misstänkt för mordet. Men åklagaren väljer nu alltså att släppa honom på fri fot igen, eftersom det inte går att bevisa hur barnet dött.

Men trots att polisen inte anser sig ha bevis så att det räcker för ett åtal så är pappan fortsatt misstänkt för att ha tagit livet av pojken. Polisen kommer fortsätta sin utredning för att försöka få fram fler bevis säger Klas Lorefors.

-Vi har valt att fortsätta med vissa åtgärder och mannen är fortfarande misstänkt. Som jag ser det finns det fortfarande sannolika skäl, men det är begränsade möjligheter att nå längre än det i nuläget.

Han vill inte gå in på vad som krävs för att kunna åtala mannen för mord.

-Till att börja med måste vi kunna konstatera att det har skett ett brott, säger Klas Lorefors.

daniel.rundqvist@sr.se

Daniel Rundqvist