Sport

"Kärna" sparkas av LSK

Sent i eftermiddag valde Ljungskile att bryta kontraktet med sin främsta målskytt den här säsongen Andreas ”Kärna” Kristoffersson. Anledningen är ett bråk mellan honom och tränaren David Wilson.

– Jag är mycket besviken, säger Wilson till Radio Väst.

Beskedet att Andreas Kristoffersson och Ljungskile SK väljer att bryta kontraktet kom ut i eftermiddags efter ett styrelsemöte. Att klubben väljer att göra sig av med sin hittills bästa målskytt är mycket överraskande med tanke på tabellplaceringen (näst sist).

Andreas Kristoffersson gjorde sex mål för Ljungskile under vårsäsongen och hyllades av de flesta, inklusive tränaren David Wilson. Målskörden var extra imponerande med tanke på att Kristoffersson gått skadad under vintern och Wilson sa bland annat att ”till hösten kommer vi att få se den gamla Kärna”.

Så blir det inte. Kristoffersson har haft svårt att ta plats då Niklas Löfgren och nyförvärvet Pascal Kondaponi imponerat längst fram och det är den situationen som utlöst ett bråk mellan ”Kärna” och Wilson.

– Hans reaktion när han inte fick spela var inte bra, säger Wilson till Radio Väst.

Enligt uppgifter till Radio Väst ska Wilson och Kristoffersson ha haft flera gräl under träningarna den senaste tiden men det som fick bägaren att rinna över var när den 29-åriga anfallaren ställdes helt utanför truppen i den senaste matchen mot Kalmar FF. Kristoffersson syntes inte till på Starke Arvid och dagen efter kom beskedet om att han och LSK nu går skilda vägar.

– Jag är mycket besviken. Jag tycker att vi har ställt upp för Kristoffersson sedan han kom hit, säger Wilson och enligt vad Radio Väst erfar handlar det bland annat om vad Kristoffersson sagt om sina lagkamrater.

– Jaget får inte bli viktigare än laget i Ljungskile, avslutar Wilson och LSK får kämpa vidare för ett nytt kontrakt utan Kristoffersson.

Andreas Kristoffersson kom till Ljungskile från FC Trollhättan hösten 2006 och det var helt och hållet på David Wilsons initiativ. Eftersom Kristoffersson varit skadedrabbad fanns det många som ifrågasatte värvningen men det blev en succé. När LSK gick upp i allsvenskan vann Kristoffersson den interna skytteligan på 14 mål, trots att han skadade sig under hösten.

Text: Stefan Elofsson
Epost:
stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00