Snipp snapp snut så var spelen slut!

2008-08-24: Två veckor av OS går fort och av alla förväntningar på svenska framgångar blev resultatet en ny väntan i fyra att se framför sig. Inget guld.....sug på den ett tag....vi har inte tagit ett enda ynka guld!

***

Vad blir annars sammanfattningen av OS.....ju allt verkade funka väl....ingen har gnällt på arranemanget....kanske inget annat att vänta när en diktaturmakt ska visa upp sin bästa sida utåt för att visa hur duktiga och hur västerländska de är!......det värsta av allt är att de tror att det är det vi tror om dem också!

***

Nej, det har varit ett härligt OS på många sätt men utan att sticka ut sådär speciellt....kanske är det de svenska uteblivna framgångarna som gjorde att det alldrig riktigt blev den där Stenmark-Sverige-Står-Stilla-Stämningen eller högsommar och idrottsfest från VM 94....kanske är det sändningstiderna....man går inte gärna ut på en bar och tar några bärs och kollar på OS vid halv sex på morgonen.....jag vet inte....men jag har personligen saknat den där euforin kring detta OS.

***

Vill än en gång tacka SVT för fantastisk TV under OS.....skönt att slippa att någon komersiell kanal gör pajasTV av ett OS.....dessutom sköna nya grepp med websändningar, en extre webkanal som sänder udda saker samt saker som folk röstar fram och en kvällsstudio med psykologer, biomekaniker m.m.

***

Själv tackar jag för mig genom att lista mina personliga höjdpunkter under dessa 2 veckor:

  1. Jörgen Persson......fick ståpäls av vad han levererade vid 42 års ålder
  2. Bolt....behöver jag säga mer 3 guld, 3 världsrekord......och han slog det omöjliga rekordet i 0.9m/s motvind
  3. Tennisparet......härliga matcher och häng i finalen.....det räckte till silver....en överprestation för det nya svenska dubbelparet
  4. Cyklisterna.....de som höjde sig när alla andra klappade igenom
  5. Ara Abrahamian....vi hade haft ett guld om inte ett korrumperat förbund tagit det ifrån oss.

Tack alla som velat läsa bloggen under dessa veckor!

Vem vet, jag kanske återkommer någon gång här på SR.se/jonkoping

Tills dess....simma lugnt...och heja fram Södra och HV i höst!!!!