NORRKÖPING

Oenighet om namnrättigheter

IFK Norrköping håller på med utförsäljningen av namnet Idrottsparken. Men det har inte fattats något formellt beslut i kommunfullmäktige om att klubben har namnrättigheterna. Det är något som upprör alliansen och oppositionen i Norrköping.

– Det är mycket i den här affären som är konstigt, säger Mathias Sundin, fullmäktigeledamot för folkpartiet. Mycket har skett bakom lykta dörrar så att man inte har fått reda på vad som händer.  

I november förra året beslutade kommunfullmäktige i Norrköping att kommunstyrelsen skulle utarbeta ett avtal mellan kommunen och IFK Norrköping. Men avtalet är ännu inte färdigt. Oppositionen menar att denna långbänk i högsta grad kan påverka förutsättningarna i avtalet.

IFK Norrköping har nyligen uppgett i media att det inte finns några tveksamheter till vem som äger namnrättigheterna till nya Idrottsparken, även om kommunen inte har skrivit på avtalet ännu och måste godkänna namnet. IFK Norrköping har också tagit hjälp av ett konsultbolag, för att värdera hur mycket namnet på arenan är värt.

– IFK Norrköping presenterade hur de ville ha det och då fanns de här namnrättigheterna med och det är den enda gången det har nämnts i kommunen, säger Mathias Sundin. Men att man ska ta det som en intäkt för att det är det som gäller är helt otroligt.

Marie Hansson
marie.hansson@sr.se