Odensala

Yxdramat i matbutik - oprovocerat vansinnesdåd

En yxbeväpnad man gick på onsdagsförmiddagen  bärsärkargång på Ica Kvantum i Odensala. En äldre man slogs ner och vårdas på Östersunds sjukhus.

Det var strax före klockan elva på onsdagsförmiddagen som yxmannen kom in i butiken och vevade omkring sig med yxan. Den äldre mannen som träffades av flera slag av yxans baksida i huvudet var blodig, men vid medvetande när ambulansen kom. Dessutom blev en anställd lindrigt skadad i ena armen, men han behövde inte uppsöka sjukhus för vård.

Den misstänkta yxmannen - en kraftigt påverkad 48-åring som är känd av polisen sedan tidigare - kunde brottas ner av kunder och personal och de höll honom kvar tills polisen kunde gripa honom.

48-åringen hade vid 16-tiden på onsdagseftermiddagen ännu inte förhörts av polisen. Motivet till dådet är oklart, men allt tyder på att det handlar om ett vansinnesdåd och att det inte finns någon koppling mellan offret och gärningsmannen, säger polisen till Radio Jämtland.

Den äldre mannen vårdas på Östersunds sjukhus. Han mår efter omständigheterna bra och är inte allvarligt skadad, enligt en läkarbulletin från sjukhuset.

De anställda på Ica Kvantum som blev vittnen till dramat chockades och de kommer under dagen att få krishjälp. Butiksledningen har kallat in extrapersonal för att kunna håll butiken öppen.