Vecka 38

15-19/9-08

Måndag: Elisbeth Ohlson Wallin är fotokonstnär och fick sitt genombrott med bildsviten Ecce Homo för tio år sedan. Idag präglas hennes arbete av frågor om mänskliga rättigheter och demokrati. Hon syns också som programledare i SVT.

Tisdag: Lasse Berg, författare och världsresenär, har sedan mitten av 60-talet beskrivit världen i böcker, filmer och radioprogram. De senaste decennierna har han varit bosatt i Afrika och f n lever han i Etiopien.

Onsdag: Tomas Brytting är docent i företagsekonomi vid Handelshögskolan och arbetar som etikforskare vid Ersta Sköndal högskola. Han är också verksam som konsult och författare inom området företagsetik.

Torsdag:  Ing-Marie Wieselgren är psykiater. Hon har arbetat inom psykiatrin i Uppsala i 20 år.  Därefter har hon varit huvudsekreterare i Nationell psykiatrisamordning och just nu arbetar hon med utvecklingsfrågor kring psykisk ohälsa inom  Kommuner och Landsting.

Fredag: Bob Hansson, poet. Han kan dyka upp lite varstans med sina dikter och ta upp poesin utanför den snäva ram där den en gång ansågs behöva hålla sig. Bob vill säga godord i en värld som säljer lösnummer på motsatsen.

Producent: Anna-Brita Lindqvist, SR Samhälle