ESKILSTUNA

Poängpress på Smederna efter ny förlust

Smederna mötte under torsdagskvällen Indianerna i Kumla. En match som Eskilstunalaget förlorade med den största segermarginalen för säsongen i speedwayens elitserie, 69-27.

Förlusten innebär att Smederna inför den sista omgången av speedwayens elitserie ligger under nedflyttningsstrecket, men hoppet om en fortsättning i elitserien lever fortfarande. Nästa match måste de ta minst en poäng för att klara sig.

Under torsdagen blev det även klart att Lejonen vann elitserien i speedway. Det efter storsegern hemma mot Masarna.

– Vi är bäst i Sverige, säger sportchefen Anders Fröjd. Nu väntar slutspel och då blir det cup, då kan allt hända.

Kampen om den sista slutspelsplatsen står mellan Indianerna, som krossade Smederna, och Västervik. Ingen hade tippat Lejonen som seriesegrare i våras. Men nykomlingarna har överraskat alla och med en omgång kvar att köra har Lejonen vunnit serien. Hemmamatchen mot Masarna blev mycket enkel, 62-34.

– Det var inga problem, även om några av deras förare kämpade på bra, sade Fröjd.

Som seriesegrare kommer Lejonen att ställas mot tabellsexan i kvartsfinal, Indianerna eller Västervik. -Två starka lag. Vi har kanske lite fördel av att våra förare var i Kumla i tisdags. I Västervik är det ett par killar som inte kört. Men båda lagen är svåra, det spelar ingen större roll för oss, sade Fröjd.

Indianerna tog chansen till sista slutspelsplatsen genom att krossa Smederna med 69-27, säsongens största segermarginal i elitserien.

- -Vi gjorde det bra, hjälpte varandra mycket bättre än i tisdags, sade Indianernas Henrik Gustafsson.

Indianerna har erkänt hemmastarka Vetlanda i sista omgången men kan säkra en plats i slutspel av egen kraft.

– Det blir svårt, men jag har varit med och vunnit där tidigare även om det kanske var på 1990-talet, jag minns inte när. Men vi har chansen om vi fortsätter åka som vi gjorde i dag. Det skulle betyda mycket för klubben om vi klarade en plats i slutspelet, sade han.

Hammarby missade chansen att haka på i slutspelskampen efter förlusten mot Rospiggarna på hemmaplan. Hammarby ledde 23-19 efter sju heat men Rospiggarna blev starkare ju längre matchen led och vann till slut med klara 51-44 sedan Greg Hancock avslutat med fem raka heatsegrar efter ett inledande stopp.