Fredag 29 augusti

Programledare: Peter Hansson

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: Två personer har omkommit efter gårdagens olycka i E4-korsningen i Älandsbro. Katastrof, säger Marie-Louise Nylander, som bor vid korsningen, men hon är inte förvånad. Christer Karlsson, trafikingenjör på Vägverket, svarar på varför man inte gjort något åt den farliga korsningen.

15.22: Rockgruppen Esteem är det västernorrländska hoppet i Svensktoppen nästa, P4:s stora musiktävling i höst. Lennart Sundwall har träffat örnsköldsviksbandet. (rep.)

15.37: Några av länets bönder vill dryga ut inkomsterna genom ”grön omsorg”. Personer med särskilda behov ska hos till exempel jordbrukaren Lissy Malmenholt i Graninge kunna vandra, fiska eller bara vara i skogen. Vi pratar också med sociologen Ferestheh Ahmadi som forskat om vilken effekt en skogsvistelse kan ha på cancersjuka patienter.

15.52: Vi får en kort glimt från den beridna högvakten som gör ett gästspel i Sundsvall idag inför travtävlingen Sundsvall Open Trot. Reporter Christer Jonasson bevittnar det levande museiföremålet på plats i stenstan.

16:12: Det är festival på Norra berget i Sundsvall i helgen. Norrskrammel heter den och en av akterna är P4-bekanta Movits. Innan festivalspelningen spelar de i Efter tre-studion.

16.22: Movits består av tre medlemmar, två bor i Luleå och en i Lund. Hur vanligt är det att de går halva vägen var som idag?

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Den här hösten ska vi ha lyssnartävling varje fredag. Vi plockar ett ax ur veckans nyhetsskörd i form av ett ljudklipp och frågar - vad handlade detta om? Ring 060 - 66 33 77.

17.15: Höstpremiär för Mammas nya kille! Pite-Patrik är kvar, men i övrigt blir det nya karaktärer.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)