NORRKÖPING

Tränarbrist och bråk nu rycker kommunen in

Norrköpings kommun ska se över vad man kan göra för att hjälpa fotbollsklubbarna Hageby och Sylvia att få tag i ledare till ungdomsverksamheten. Bråk som uppstått kring de båda lagens matcher gör att kommunen nu tittar på flera lösningar.

- Vi ska sätta oss ner tillsammans, fritid och skola och försöka hitta ett sätt hur man kan underlätta för föreningarna i de områden där det är allra svårast att få tag i ledare, säger Lars Stiernkvist (s), kommunalråd i Norrköping.

Bråk både utanför och på planen hör till vanligheterna när Sylvia och Hagebys ungdomslag spelar fotboll. Största anledningen till problemen tror ledarna i de båda föreningarna är bristen på engagerade föräldrar som är aktiva inom föreningarna.

Vid ett möte mellan föreningarna och kommunen nyligen lovade bland andra Lars Stiernkvist att titta närmare på problemet som han alltså tror skulle kunna lösas med ett samarbete mellan skolorna och föreningarna där föräldrarna också engageras i större utsträckning. Anders Lindgren, ordförande i Hageby IF tycker att kommunen borde anställa någon typ av resursperson som kan jobba i klubbarna och ta tag i problemen.

– Jag kan inte lova det idag, men deras nödrop är så angeläget så att jag hoppas att vi kan göra någonting, säger Lars Stiernkvist.  .

Pelle Zettersten
pelle.zettersten@sr.se