Tummen ner för utjämnade reskostnader

På tisdagskvällen var ordföranden för Svenska fotbollförbundet, Lars-Åke Lagrell på besök hos idrottsföreningarna i Kiruna. Kravet på mötet var att lagen i Norrbotten ska få kompensation för höga resekostnader. Men Lars-Åke Lagrell tror inte på att utjämna resekostnaderna mellan landets fotbollsföreningar.

Det ofta är en lång bussresa till matchen för idrottsföreningarna i Norrbotten. Med anledning av det var Svenska fotbollförbundets ordförande på tisdagen inbjuden till ett möte med föreningslivet i Kiruna.

Svenska fotbollförbundet har en resefond på 1,7 miljon per år som Norrbotten får vara med och dela på. Men Jörgen Eriksson, ordförande för Norrbottens fotbollsförbund, säger att det inte räcker långt.

- Resorna är betydande kostnader för våra Norrbottenslag. Det gör det svårt överhuvudtaget att bedriva verksamheten. Man kanske inte ens kan ha lag i tävlingsverksamhet, säger han.

Men att införa ett system för reseutjämning mellan landets fotbollslag är inte aktuellet, säger Lars-Åke Lagrell.

- Reseutjämning är en komplicerad fråga. Några ska betala för utjämningen. Risken är att det drabbar Sveriges mest livskraftiga lag, säger Lagrell.

Men Jörgen Eriksson, Norrbottens fotbollförbund, ger inte upp.

- Vi kommer inte att sluta kämpa för det här, det är en överlevnadsfråga att kunna tävla på lika villkor, säger han.

Magdalena Martinsson, SR Norrbotten
magdalena.martinsson@sr.se