Torsdag 4 september

Om skillnaderna i elnätsavgifterna mellan kommunerna, konfirmation på schemat och varifrån kommer egentligen souvenirerna från länet härifrån?

15.07: Hur kan det vara så stora skillnader i elnätsavgifterna - t ex mellan Sundsvall och grannkommunen Ånge. Skillnaderna kostar konsumenterna nästan 3.400 kr/år och Ånge är nästan dyrast i landet. (reporter Ingrid Engstedt Edfast)

15.22: Dubbbelspår på järnväg mellan Sundsvall-Gävle? Olle Tiderman, Norrtåg, om begreppet Bottniska korridoren där ytterligare järnvägssatsningar här i Norrland vore ypperligt för hela Sverige (studio)

15.37: Konfirmation på schemat - så gör man på Nivrenaskolan söder om Sundsvall. Vilket får Skolverket att gå i taket. I läroplanen för det obligatoriska skolväsendet står det att undervisningen inte får vara konfessionell, alltså lära ut hur man ska tro. Diskussion med Skolverkets Jan Sydhof och Sundsvalls kommun (där vi söker ansvarig tjänsteman/politiker)

16:12: Kommer länets souvernirer från länet - eller ens landet? Och vad är det för bild av orterna och länet som ges? Räcker det med ett troll eller en blågul älg för att sälja in oss hos turister och nyinflyttade? (reporter Johanna Vackdahl)

16.22: Kvällstipset - som jag i skrivande stund inte har en aning vad det blir! Lyssna - och bli överraskad!

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.07: Elhybridbilen gör att Helene Åberg kan göra dubbelt så långt på en tank - bilen varvar bensin och batteri och hon kan välja att enbart köra på batteri t ex i centrala Sundsvall och inte släppa ut avgaser.

17.15: Men är elhybridbil det allra bästa alternativet för miljö och plånbok? Nja... drivmedelsforskaren Ulf Söderlind, Mittuniversitetet, berättar att hela livscykeln för en sådan bil är ganska resurskrävande. Bl a görs batterierna av exklusiva grundämnen.