Kampanjen stoppas

Organisationen Läkare utan gränser avbryter omedelbart sin utställning på Våghustorget i Örebro. Bland annat har stölden av en bandspelare och de följder som blev efter det, gjort att kampanjledningen avbryter utställningen.

Utställningen som öppnades på tisdagen i Örebro, skulle ha suttit uppe hela veckan. Läkare utan gränser ville med hjälp av ljudillustrationer uppmärksamma förbipasserande på de förhållanden som människor i vålds- och konfliktdrabbade områden av världen lever under.

Men utställningen, som finns på flera platser i landet samtidigt, har utsatts för vandalisering. Under natten till onsdagen stals en bandspelare från utställningen i Örebro.
Den stölden gjorde att polisens bombgrupp tillkallades eftersom man misstänkte att det upphittade föremålet var en sprängladdning.

Även på andra orter har delar från ljudaffischer stulits och därför har Läkare utan gränser beslutat att ta ner ljudaffischerna på alla orter där utställningen finns.
-Det är verkligen olyckligt att delar av ljudaffischerna har förstörts och använts på det här sättet. Vi är mycket ledsna över det som inträffat och ser oss nu tvingade att ta bort ljudaffischerna, säger Läkare Utan Gränsers ordförande Anneli Eriksson.