Blekinge

Rödebypojkar accepterar hovrättens dom

Ingen av de fyra Rödebypojkar som dömts för hemfridsbrott överklagar till Högsta domstolen.

-Det är dags att gå vidare, säger advokat Eric Widner.

De fyra tonårspojkarna nekade till brott. Men hovrätten i Malmö anser att de inkräktade på den trakasserade familjens gård utanför Rödeby och fastställde tingsrättens dom. Onsdagen var sista dag att överklaga vidare till Högsta domstolen. Pojkarna, i dag 16-18 år gamla, dömdes för hemfridsbrott till ungdomstjänst.

Deras intrång på gården slutade med ett skottdrama. Den 50-årige pappan på gården sköt ihjäl en pojke och skottskadade en annan svårt. Han åtalades för mord och mordförsök, men friades av tingsrätten. I höst väntar en ny rättegång mot honom i hovrätten.

Pojkarna har hela tiden hävdat att de blivit inbjudna av sonen i huset för att reda ut ett bråk som ägt rum tidigare på kvällen. Advokat Eric Widner försvarade en 16-årig pojke.

-Han har levt med det här i snart ett år. Det var en uppiskad stämning i Karlskrona fram till sommaren och av den anledningen var det bra att få en prövning utanför Karlskrona. Sedan respekterar vi det avgörande hovrätten kommit fram till, säger Eric Widner till TT.

Cecilia Klintö/TT