Hotfulla samtal tros vara busringningar

För ett par veckor sedan gjorde en man i 60-årsåldern i länet en polisanmälan om olaga hot efter en rad hotfulla telefonsamtal. Det konstaterades att samtalen kom från ett abonnemang som är registrerat på en polisman i Kronoberg. Nu visar det sig att det tycks vara frågan om busringningar som gått över styr.

I en kommentar till SR Kronoberg i förra veckan sade polismannen att det självklart inte var han som hade ringt samtalen. Enligt vad SR Kronoberg erfar är det hans tonårige son som disponerar den aktuella mobiltelefonen som ska ha ringt samtalen. Även någon eller några av sonens jämnåriga kamrater, som idrottar tillsammans, ska ha gjort liknande busringningar som gått överstyr.

Polismannen bekräftar inte de uppgifterna, men säger att föreningen i förra veckan hade ett samtal med killarna i idrottslaget.

- Det var ett allmänt samtal om etik och moral när det gäller busringningar och vad som är att gå över gränsen, säger han till SR Kronoberg och tillägger att inget specifikt telefonsamtal diskuterades vid samtalet.

Anmälan om olaga hot utreds för närvarande av Riksenheten för polismål i Malmö.

Filip Lendahls