ÖSTERSUND

Barnfamiljer drar till värmen i höstrusket

Allt fler barnfamiljer i länet väljer att åka utomlands på höstlovet.
- De senaste åren har det nog varit en ökning på 25-30 procent på just höstlovet, säger Ulf Spjut som jobbar på resebyrå i Östersund.

En rundringning till flera researrangörer i och utanför länet visar att det ser ut likadant överallt, barnfamiljer åker allt mer utomlands och i synnerhet på höstlovet.

Bilden av att barnfamiljer reser mycket på hösten bekräftas också av Swedbanks nyligen gjorda husållsbarometer som visar att hösten är den tid, näst efter sommaren, som barnfamiljerna spenderar mest semesterpengar på.

- Undersökningen avser resor den här hösten då vi också står inför en lågkonjunktur, säger Erika Pahne, privatekonom vid Swedbank.

Barnfamiljerna prioriterar alltså resandet högt. En vecka på Kanarieöarna för två vuxna och två barn kostar i snitt 25.000 kronor på novemberlovet (vecka 44), trots priset och att barnfamiljer i Swedbanks undersökning uppger att de har det sämre ekonomiskt nu jämfört med förra hösten så planerar de sina semesterresor i samma utsträckning som tidigare.