Onsdag 10 september

Varför så få kvinnliga professorer på Mittuniversitetet och varför så få organdonatorer i länet.  Det handlar även om yttrendefriheten, får vem som helst säga vad som helst var som helst?

15.07: Åtta av 60 professorer på Miun är kvinnor (samt ytterligare 3 av 4 gästprofessorer just nu), alltså är mindre än en femtedel kvinnor. Vad beror det på? Blir det någon förändring? Ulla Lundström, professor i Miljöanalytisk kemi på Mittuniversitetet i Sundsvall i studion.

15.22: Intervjun: Per Silverliden, ny länspolismästare. Bott i Norrland halva livet, men den skånska skorrningen hörs fortfarande. Saknar han Skåne? Varför blev han polis? Gillar han pepparspay som polisvapen? Ska kvinnor kvoteras in? Frågorna är många - Per Silverliden ger svaren i heta stolen fram till kl 16.

16:12: Få organtransplantationer i vårt län - varför är det så? Daniel Holm, informationsansvarig vid Donationsrådet är med (tel)

16.22: Kvällstipset - det kan bli något med mjöl och jäst, men degen har inte satt sig riktigt ännu... Vi jobbar på ett läckert kvällstips!

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Får vem som helst säga vad som helst var som helst? Gäller yttrandefriheten i alla lägen? Varför hänvisar anställda till att ”vi får inte uttala oss för arbetsgivaren”. Diskussion med våra reportrar Gunilla Lindros och Johanna Vackdahl samt Anette Olofsson, chef på arbetsrättsenheten på LO/TCO.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)