Dagen när Torkel kom ut

För lite så där drygt ett år sedan så fick jag ett märkligt meddelande på mitt mobilsvar. Först trodde jag att det var någon som skojade med mig. Men efter ett tag förstod jag att det faktiskt var skådespelaren Torkel Peterson som hade pratat in att han ville träffa mig för att prata om hur det var att vara bög.

Jag hade intervjuat Torkel några år tidigare, men var ändå förvånad över att han hade valt mig för att prata ut om sin nyfunna sexuella läggning. Jag såg hur jag skulle få göra det stora scoopet. Med löpsedlarna som skulle slå ut dom som Magnus Carlsson-fick när han kom ut. När Torkel, som ju slog igenom i rollen som impotent man i Jalla, Jalla, nu skulle bli sveriges nya riksbög. Och kanske skulle vi kunna bli bästa bögkompisar i världen.

Men alla mina förväntningar kom på skam. Det var visst bara en roll i en film, som Torkel ville prata om. Och Torkel var egentligen mest förvirrad, eftersom han på ett ambitiöst researchmanér köpt en bok som jag och några kompisar skrivit, där vi typ dissade alla mediebilder av bögar och bögkultur som förekommit i sverige.

Så istället för en dramatisk komma ut-intervju så hade jag och torkel en stillsam fika som resulterade i, tror jag, att Torkel bestämde sig för att inte ha ring i örat när han spelade bög i Ella Lemhagens Patrik 1,5. Resten verkar han ju ha fått till på egen hand. Så lyckad var jag som bögkonsult

/Roger