Bordtennis

Tabergs SK tar sats mot elitserien

Från ingenting till elitserien på elva år. Det är ingen omöjlighet, fråga Stefan Henriksson i Tabergs SK. Han var med om att bilda pingisverksamheten i TSK 1997 och den 20 september spelar damlaget sin första match i elitserien.

Flera av spelarna har varit med hela vägen, faktiskt från den första träningspasset på 90-talet. Karin Henriksson och Emma Byrmo har varit med från början. Katarina Andersson från Jönköping kom till klubben för ett par år sedan.

- Vi har en otrolig bra lagmoral. Alla trivs tillsammans och vi sporrar varandra, säger Karin Henriksson.

Utan erfarenhet från den högsta serien är det dock svårt att marschera rakt igenom seriesystemet som TSK gjort. Ifjol vann man div 1 som nykomling. Ny i laget då var elitseriemeriterade Madeleine Stenqvist.

Till den här säsongen och debuten i elitserien har man fått två spelare från Spårvägen, Marina Servulja och Yvonne Rinkeholt. 

Elitserien är indelad i en norr- och en södergrupp med vardera åtta lag.

Första sammandraget är den 20 september i Ljungsbro. TSK tränar i Missionskyrkans gympasal, men kommer att spela sina hemmamatcher i KFUM:s Ungdomens hus. Vill man se elitseriebordtennis på nära håll så spelas matcher där den 20 december och 28 februari.

TSK har idag ett 90-tal aktiva, de flesta i åldern 10 till 15 år. Ledarna lägger ned ett enormt arbete för att verksamheten ska fungera.

- Det blir nog cirka 30 timmar i veckan i snitt, säger Stefan Henriksson.

Henrik Gustavsson
henrik.gustavsson@sr.se