trosa

Stjärnspäckat i Trosa

I en vecka har inspelningen av filmen Midsommarfesten pågått i Trosa. En av filmens stora stjärnor är amerikanen Luke Perry, känd från 90-tals serien Beverly Hills.

Han spelar en amerikan på besök i Sverige på midsommarafton.

– Jag får både bekräfta och dementera fördomar om amerikaner såväl för mig själv som för min rollkaraktär, berättar Perry som spelar Sam som kommer till Sverige för att besöka vänner och fira midsommar.

Filmen Midsommarfesten handlar om ett kompisgäng som samlas för att ha den årliga festen, den här gången med en amerikan som gäst.

Midsommarfesten produceras av Pontus Sjöman och Peter Holthausen, regisseras av amerikanen Ian McCrudden med assistans av trosabon Catti Edfeldt. Stora delar av teamet stod bakom filmen Förortsungar som förra året fick fyra guldbaggar.

Alexander Karim spelar en annan av filmens karaktärer, Micke och han tycker att första veckans inspelning bjudit på positiva överraskningar från trosaborna.

– En dag när vi spelade in var det några som var ute på promenad och som ställde upp som statister, det var kallt men de stod där med ett leende hela tiden, berättar Karim.

Janne Innanfors
janne.innanfors@sr.se