Sport

Ljungskile närmast segern LSK - Trelleborgs FF 0-0

Inför allsvenskans lägsta publiksiffra i år drabbade Ljungskile och Trelleborg samman i vad som skulle bli en ganska händelsefattig match. LSK låg dock närmast segern med två riktigt vassa lägen i den andra halvleken men både Martin Smedberg och Niklas Löfgren sköt över från nära håll

– Vi borde haft bättre kvalitet när vi fick lägena, säger tränaren David Wilson till Radio Väst.

LSK-tränaren David Wilson var avstängd i den här matchen och fick därför följa händelserna från sidan tillsammans med skadade Markus Senften och Daryl Smylie (också avstängd). Wilson tog plats uppe i TV-hytten efter att han skickat ut ett lag utan David Leinar som överraskande fick kliva åt sidan trots att han inte missat en enda minut i allsvenskan inför den här matchen.

Ljungskiles startelva (5-3-2):

C. Burns
E. Phiri R. Jansson D. Vitas E. Tabe R. Johansson
A. Kitic M. Smedberg-Dalence A. Augustsson
N. Löfgren (ut 87) P. Kondaponi (ut 73)

På bänken: M. Slawuta, D. Åkervall, P. Hiir-Salakka, Jörgen Wålemark (in 87), D. Leinar (in 73).

Första halvlek: Den första halvleken kom aldrig igång. Trelleborg öppnade bäst men fann inga vägar genom ett LSK-försvar som mötte dem långt ner i planen, nästan utanför eget straffområde. Skåningarna försökte att hota hemmalaget med snabba kantbyten men precisionen saknades i passningsspelet och i mitten gjorde Aleksandar Kitic och Anders Augustsson ett mycket gott jobb.

Just Kitic fick halvlekens enda halvchans när bollen plötsligt damp ner vid hans fötter men skottet gick över från tio meters håll.

Andra halvlek: I den andra halvleken fortsatte matchen att framföras i ett synnerligen lågt tempo men LSK kunde flytta fram positionerna successivt, främst genom att skapa ett antal fasta situationer.

Med normal utdelning borde Ljungskile ha skapat fler farliga lägen via de inkast, frisparkar och hörnor (sex stycken) som laget fick med sig men det blev inte så. Tempot höjdes dock i matchen framåt slutet och två chanser uppenbarades för LSK under den andra halvan av den andra halvleken. Lägena var snarlika. Niklas Löfgren fick den första chansen (ett volleyläge från nära håll fri straffområdet), Martin Smedberg den andra (ett halvvolleyläge från nära håll fri i straffområdet). Båda sköt över.

På övertid fick Trelleborg sin egentligen enda chans (ett skott på mål på hela matchen och det räknades knappt) när Fredrik Jensen tog sig in i straffområdet efter en kontring. I duell med Anders Augustsson föll Jensen och samtliga trelleborgare ropade på straff. Jonas Eriksson, domaren, friade.

Sammanfattning: Detta var på många sätt en typisk 0-0-match men Ljungskile låg närmast segern tack vare målchanserna och alla de fasta situationer som skapades i den andra halvleken.

Trelleborg har bara förlorat en match sedan EM-uppehållet. LSK:s sätt att försvara sig mot Tom Prahls lag imponerar därför.

LSK - Trelleborg 0-0 (0-0) 
Mål LSK: -
Mål TFF:
-
Varningar LSK: Edwin Phiri, Etchu Tabe, Niklas Löfgren, David Leinar
Varningar TFF: Olcay Senoglu
Domare: Jonas Eriksson
Arena: Starke Arvid
Publik: 1684

! Utropstecknet: Richard Jansson har växt sedan han flyttades in som mittback. Ikväll kom en ny stormatch.

? Frågetecknet: Det går att köpa David Wilsons resonemang om varför David Leinar behövde vila en match. Men varför just i den här med klar segerchans? Borde han inte ha spelat bredvid Niklas Löfgren på topp?

Wilson sa: ”Vi måste vara lite mer koncentrerade för vi hade många bra frisparkslägen och hörnor. Kvaliteten måste vara bättre.

Jag är både nöjd och inte nöjd. Jag kan inte komma ihåg att Colin (Burns) gjorde en enda räddning så det är både och. Men vi får inte vara giriga och vi fick en poäng och det är en poäng närmare att överleva.”

Hur var det att se matchen från positionen uppe i TV-kommentatorsbåset?

”Det var en jättebra överblick. Jag fick också ett bra svar från killarna för jag att sagt åt dem att de måste ta sitt ansvar trots att inte jag står och gapar vid sidlinjen. Det ska spelarna ha beröm för.

Vi var bra idag. Hade vi spelat så här från början så hade vi legat i mitten av tabellen, det är jag övertygad om.”

Spelarbörs (1-5):
Colin Burns
 2 (hade inget vettigt att göra på hela matchen)
Edwin Phiri 2 (stabil utan att övertyga)
Richard Jansson 4 (blir allt bättre när han får vara i mitten)
Damir Vitas 3 (började hafsigt, höjde sig sen)
Etchu Tabe 3 (fanns som vanligt bakom när någon missade)
Robert Johansson 2 (kom fram för sällan)
Anders Augustsson 3 (tog hand om TFF:s uppspelsförsök)
Aleksandar Kitic 3 (se ovan)
Martin Smedberg-D. 2 (inblandade i mycket men saknade lite kvalitet)
Pascal Kondaponi 1 (långt ifrån situationerna)
Niclas Löfgren 2 (hårt jobb - borde gjort mål)
--
(Jörgen Wålemark och David Leinar spelade för kort tid för att betygsättas)

Text: Stefan Elofsson
Epost:
stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00